Ambacht van het hart

Meesterschap in individuele begeleiding


De grootste kunstenaar kan niets verzinnen
Dat niet vooraf al in de steen bestaat
Maar als zijn hand niet met zijn geest meegaat
Zal hij het nooit van het ruwe marmer winnen.

Michelangelo

Begeleiden is een ambacht. Het veronderstelt praxis, het maken van vlieguren, de discipline van de herhaling, zodat de geoefende strategieën op den duur als was voelen in je handen. Het ambacht leer je in de ontmoeting, in het 'veld’ tussen jou en mij: precies daar waar twee zielen elkaar raken in ruimte en tijd.

Hoe, in de krachtige stilte van het veld van twee, waar twee systemen en structuren en geschiedenissen elkaar ontmoeten in hun onontkoombare kwetsbaarheid, hoe daar te zijn in je naaktheid als begeleider ten dienste van het ontvouwen van de ziel van die mens met jou? Hoe je telkens opnieuw, keer op keer, te laten raken, te laten openen, te laten verteren, te laten veranderen door wat er in die ontmoeting met jou als begeleider gebeurt en dat ten dienste te stellen van de ander? Deelnemer zijn zonder voorbehoud, of het voorbehoud in je laten gisten.

Jouw reis, jouw kwetsbaarheid, jouw bereidheid, jouw onvermogen en onmacht in de ogen kijken en herkennen als het begin van jouw ontmoeting met de ander. Zo worden technische begrippen als overdracht en tegenoverdracht een levend instrument in het begeleidingscontact. Dat is de kern van de vervolgopleiding Ambacht van het hart. Alle verdiepende theoretische kaders, de rijke oefeningen en het subtiel werken met lichaamsbewustzijn en adem vallen in dat kader.

Heel welkom, als je durft... 

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Studiepunten en accreditaties

Aan deze opleiding zijn 93 PE-uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie treft u aan op nobco.nl.

Daarnaast is deze opleiding geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (391 SBU/14 EC), de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (90 PE-punten), de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (91 PE-punten) en de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (150 punten).

    Logonbvh Klein    

Vorm

Deze opleiding duurt 15 dagen, met daarbij een individuele supervisie.

Kosten

€ 3.850,00 inclusief koffie, thee en lunch

Opleiders

  • Conny ten Klooster

    "De beweging van lichaam en ziel, die de weg wijst. " Lees meer

  • Alex Lagas

    "Doorgeven wat ik heb aangenomen" Lees meer

Uitgebreide informatie Direct aanmelden