Het helende verhaal

De metaforische ruimte als ingang bij therapie, coaching en training

In deze opleiding ervaar je wat het betekent te werken vanuit de metaforische ruimte, waar een ander licht schijnt op dat in ons wat verwond is en heling behoeft. Je leert je eigen verhaal te bewonen en te gebruiken. Door middel van beelden, verhalen en gedichten leren we over tranceprincipes, om voeling te krijgen met het grote vermogen van het onbewuste, waarin paradox en dualiteit worden ingesloten. De opleiding nodigt je uit om in aanraakbaarheid je verhalen te maken en te vertellen in training en therapie en om te genieten van die ontmoetingsplek.

In 12 dagen staan we uitvoerig stil bij de stof uit het boek Het helende verhaal. Het perspectief is: de helende bedding van het menselijk verhaal, de verbinding tussen het verhaal waar we in staan en het verhaal dat we maken. Wat treffen we aan en wat is ons antwoord, in de ontmoeting met de ander en in relatie tot onszelf? In dit proces is er een voortdurende wisselwerking tussen spinnen en gesponnen zijn. De kunst van het begeleiden hangt samen met inzicht in het wonderlijke bewegen tussen maakbaarheid en geloof in de eigen regie en de overgave aan wat is. Het creatieve proces van het maken en vertellen van verhalen wordt verbonden met het leren over plek en ordening.

Deze opleiding is een inspirerende, ambachtelijke reis waarin de levenslust van het jonge kind en de sprankeling van de oude wijze worden verbonden met de bron waar vreugde en verdriet in ontroering samenkomen. 

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Deze vervolgopleiding is bedoeld voor therapeuten en trainers die vanuit de bedding van het helende verhaal hun ambachtelijk vermogen willen vergroten en verfijnen. De diepte van het werk van onder andere Milton Erickson en Virginia Satir wordt opnieuw aangeraakt en verkend. Zo krijg je contact met de magie van de verteller, het zintuig van deelname en oog voor het gefragmenteerde en het verborgene in iemands verhaal. Je eigen verhaal resoneert mee op de achtergrond.

Studiepunten en accreditaties

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (377 SBU/13,5 EC), de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (72 PE-punten), Algemene Beroepsvereniging van Counselling (74 PE-punten), de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (120 punten) en de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (72 PE-punten).

  Logonbvh Klein     

Vorm

Deze opleiding duurt 12 dagen.

Kosten

€ 2.950,00 inclusief koffie, thee en lunch

Opleiders

  • Morten Hjort

    "In de ontmoeting komt verwonding en verborgen potentieel steeds weer in het licht." Lees meer

  • Joke Goudswaard

    "Licht en schaduw samen, dat is zo mooi!" Lees meer

Uitgebreide informatie Direct aanmelden