Trainersopleiding

Ik ben er, en als het dan zo is, leg ik mijn pad naast het jouwe

Gerdine Smit

In de trainersopleiding staat de uitnodiging van een wederzijdse ontmoeting centraal. Als trainer nodig je de cursisten uit om mee te gaan in hun eigen lerende ontdekkingsreis. Dit vraagt van jou als trainer de bereidheid om in deze ontmoeting jouw bron van eigen kennis van de eigen doorleefde ervaring in te zetten.

Een trainer in een opleiding of workshop heeft een bijzondere plek. Zijn vakmanschap, leiderschap en inzet van zijn eigenheid is als een instrument in de ontmoeting. Dit is een ontmoetingsprincipe en een essentieel uitgangspunt van deze opleiding. Op dit snijvlak van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling biedt deze opleiding je de mogelijkheid om op een inspirerende wijze te werken met wie jij als trainer bent. Wie je als trainer bent en hoe je jouw training of workshop neerzet, is bepalend voor wat je terugkrijgt van de cursisten. We besteden aandacht aan het werken met je stem, adem en lijf. In deze ontdekkingsreis is er ook aandacht voor jouw inspiratie in kunst, muziek, verhalen en gedichten, jouw muze.

Proeft dit naar meer? Klik hier voor het verhaal van een van de opleiders.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Cursisten die de driejarige opleiding in Professionele Communicatie hebben afgerond en zich binnen hun vakgebied als trainer of (groeps)leider willen ontwikkelen, die met groepen op identiteitsniveau willen werken en bereid zijn zichzelf in te zetten als middel tot leren.

Studiepunten en accreditaties

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (474 SBU/16,9 EC) en de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (150 punten).

 

Vorm

Deze opleiding duurt 15 dagen, met daarbij een dagdeel supervisie.

Kosten

€ 3.850,00 inclusief koffie, thee en lunch

Opleiders

 • Mariët van Cooten

  "Stil staan bij wat is en wat was, om te worden wie je ten diepste bent." Lees meer

 • Manon Miessen

  "Elke mens draagt iets in zich dat onvervreemdbaar bij hem hoort." Lees meer

 • Morten Hjort

  "In de ontmoeting komt verwonding en verborgen potentieel steeds weer in het licht." Lees meer

Ervaringen

 • Op eigen benen

  De trainersopleiding heeft me de verdieping gegeven die ik zocht als mens en als trainer. Mijn persoonlijke proces tijdens het maken van mijn trainersontwerp heeft me als professional verrijkt en inzichten gegeven, die ik nu met vertrouwen kan toepassen in mijn eigen praktijk. Ik weet mijn plek als trainer beter in te nemen en kan die op eigen benen verder vormgeven. - Chantal

 • De kracht van de muze

  Negen jaar geleden eindigde mijn meer dan twintig jaar durende carrière als fluitiste op abrupte wijze. Sindsdien was muziek maken voor mij te confronterend. Ik hield mezelf staande door mijn fluitkoffer dicht te houden en een mooie baan te zoeken waarin ik mijn andere passie - de mens - volop kan leven. Ik geef trainingen op het gebied van vitaliteit, weerbaarheid en samenwerking. Ondanks dat het voor de buitenwereld allemaal prima leek te gaan, ervoer ik een soort interne blokkade. Ik kon de signalen die mijn lichaam me gaf niet naar mijn bewuste krijgen. Zo kwam ik terecht in de Trainersopleiding bij Phoenix. 
  In deze opleiding heb ik de weggestopte rouw 'uit mijn fluitkoffer kunnen halen' en een plek kunnen geven. Ik heb geleerd muziek te maken op een andere laag, recht vanuit mijn hart. Nu gebruik ik de kracht van de muze om eenieders eigen ervaringen wakker te roepen, zoals ik dat bij Phoenix zo prachtig heb geleerd. Daarbij voel ik nu mijn eigenwaarde van binnenuit, zonder applaus voor een prestatie op het podium te verlangen. Een enorme bron van innerlijke rust. Het ervaren van deze eigenwaarde straalt uit op mijn omgeving. De trainersopleiding werkt tot op de dag van vandaag door in alles wat ik op mijn levenspad tegenkom. - Fernande

Uitgebreide informatie Direct aanmelden