Voor organisaties

Phoenix Opleidingen is betrokken bij uiteenlopende trajecten in organisaties. Vanuit een doorleefde filosofie op groei, ontwikkeling en leren, kijken we naar organisatievraagstukken. Principes waarover wij leerden in onze levens- en ambachtsschool maken we vruchtbaar voor organisaties; denk aan contact en ontmoeting, hechting, loyaliteit, leiderschap en lidmaatschap, plek en ordening. We zien stagnaties als gezonde tekenen van een leerproces dat nog niet voltooid is. Waar dit op gang komt, start de verandering. Vanuit dit leer- en ontwikkelperspectief ontwerpen we ons aanbod; ons werk is zodoende altijd maatwerk.

Visie

De natuurlijke drive tot leren en de ontmoeting zijn ons fundament; in elk contact kunnen er nieuwe, bekrachtigende leerervaringen worden opgedaan. Om dit te laten beklijven, werken we op het snijvlak van persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Want de mens is niet los te snijden van zijn werkcontext én niet van het verleden dat hem gevormd heeft. We kijken vanuit een systemisch perspectief naar organisatievraagstukken, vanuit de ecologie van de hele organisatie. Ieder radertje kan immers bijdragen aan gezondheid. De vraagstukken die spelen - zoals een hoog ziekteverzuim, weinig slagkracht of moeizame samenwerkingen - zien we als symptomen om te verstaan. Wat wil hier geleerd worden? Welke interventie, op welke plek, zet het vliegwiel in gang? We zien erop toe dat het geleerde in het lijf komt, zodat er handen en voeten aan gegeven kan worden.

Expertises

We staan graag naast besturen, directies en managementteams om ze te ondersteunen in het scheppen van een vruchtbaar klimaat in hun organisatie. Onze expertise strekt zich uit van het meedenken en invulling geven aan leerplannen op organisatie-, team- en individueel niveau, tot het begeleiden en coachen van de eindverantwoordelijke leiders. We werken onder andere met systemische interventies en organisatieopstellingen, het organisatiescript, de fases van groepsontwikkeling en de principes van verbindend leiderschap om ontwikkeling te genereren.

Meer weten?

Heb je vragen over wat Phoenix voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via info@phoenixopleidingen.nl of via ons telefoonnummer 030 - 238 05 47.

Voor wie is deze opleiding?

Studiepunten en accreditaties

Periode

Kosten

Opleiders