Workshops

De deuren van onze workshops staan voor je open. Onze workshops zijn leerruimtes die het midden houden tussen verleden en toekomst, wat is, wat was en wat wordt. Ze zijn een vrijplaats om te leren vanuit de ontmoeting. In de ontmoeting krijgen onze uitgangspunten autonomie, heelheid, identiteit, integratie en zingeving betekenis, worden ze aan levende lijve ervaarbaar en van binnenuit te begrijpen. Daarin zijn onze workshops en opleidingen eigen en uniek. 

Filter op categorie

Er zijn geen workshops gevonden in deze categorie.

Conflict; dans van toenadering en afstand

Vermijd je conflict het liefst? Vind je jezelf juist te vaak terug in een conflict? Of zit je op dit moment vast in een conflict? In deze workshop werken wij met conflict om je eigen kwaliteiten beter te leren kennen en opbouwend in te zetten in de ontmoeting met de ander.

Meer informatie

Contact & verbinding

Voor eenieder die het contact met zichzelf en zijn medemensen wil verdiepen. Zodanig, dat contact maken weer energie geeft en leidt tot verbinding.

Meer informatie

De godin in mij

Maak de godinnenenergie in jezelf wakker, in een kring van verhalen van toen en nu. Een kans om je vrouwelijke kwaliteiten te verdiepen en bekrachtigen, en persoonlijk en professioneel te integreren. Op een speelse en intense manier kijk je deze dagen in de spiegel van je innerlijk.

Meer informatie

De kracht in onze schaduw

In ons werk met mensen worden we geconfronteerd met de schaduwzijde van de ander en die van onszelf. Hoe zet je je schaduwkant in als kracht in het contact en help je de ander zijn schaduw als kwaliteit en kracht te nemen?

Meer informatie

De maskers

Een poort naar diagnostiek van binnenuit. Hoe gebruik je de weg naar binnen als middel in de professionele relatie? Inzicht in de maskers en de bijbehorende kernthema’s, ervaringen en taken van jezelf en van anderen, zijn daarbij een waardevol houvast.

Meer informatie

Emotioneel lichaamswerk voor mannen en vrouwen

Ons lichaam is ons meest directe instrument in de ontmoeting. Hoe meer je in je lichaam aanwezig bent, hoe meer je ervaart en voelt, hoe meer je in contact bent met jezelf en de ander. In deze workshop ontdek je het lichaam als bron. Jouw lichaam met zijn eigen intelligentie die je gaat (her)ontdekken, begrijpen en volgen.

Meer informatie

Het wakker kussen van het verloren land

De partnerrelatie; vertrouwd, maar niet vanzelfsprekend. Hoe hou je de liefde levend, hoe bouw je aan een relatie?

Meer informatie

Hoe raak ik je aan?

Heelheid is geen status quo. Ingrijpende ervaringen kunnen ons grensgevoel beschadigen en onze beleving van heel zijn aantasten. In het ons weer toe-eigenen van lichaam en ziel leren we opnieuw in vrijheid te bewegen.

Meer informatie

Je eigen leider zijn

In deze workshop staan we stil bij hoe onze geschiedenis, ons systeem van herkomst, invloed heeft op ons leiderschap. Welke kwaliteiten hebben we goed kunnen ontwikkelen? Welk ontwikkelpotentieel valt nog te ontginnen? Zo leer je op een andere manier naar jezelf, en naar waar je vandaan komt, te kijken.

Meer informatie

Jongerengroep

Een reis van duizend mijlen...

Samen met leeftijdsgenoten sta je stil bij vragen als 'Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Welke kant ga ik op?'. Je staat bovenaan de heuvel. Ben je klaar om de reis te beginnen?

Meer informatie

Kennismaken met de driejarige Opleiding in Professionele Communicatie

Een introductieworkshop voor wie meer wil weten over onze driejarige opleiding en de toepassingen van Transactionele Analyse, Neuro-Linguïstisch Programmeren en Systemisch Werken.

Meer informatie

Leergang Verbindend Leiderschap

Een achtdaagse leergang, speciaal ontwikkeld voor mensen die werken in organisaties vanuit een leidinggevend perspectief. In deze leergang worden vier van onze leiderschapsworkshops met elkaar verbonden. Leer jezelf als leider kennen in het licht van je geschiedenis en ervaar hoe die jouw leiderschap beïnvloedt én tot bron kan zijn.

Meer informatie

Leiderschap in ontmoeting - overdracht als leerlandschap

Leer hoe de ontmoeting tussen jou en de ander een vrijplaats voor groei en ontwikkeling kan zijn. Win in effectiviteit door oog te krijgen voor lerend werken; voor jezelf en voor degenen met wie je werkt. Morten Hjort neemt je mee naar nieuw ontwikkelde inzichten rondom de ontmoeting als werkruimte.

Meer informatie

Leiderschap in Systemisch perspectief

In deze workshop krijg je een eerste introductie in de principes van Systemisch Werken, tot fenomenologisch waarnemen, vanuit het perspectief van de leider.

Meer informatie

Luisteren naar je lichaam

Een workshop voor vrouwen die willen leren vertrouwen op hun lichaam en zijn boodschap leren verstaan.

Meer informatie

Man en levensenergie

Een workshop voor en met mannen. In de spiegeling van de anderen krijg je helderheid over wat je te doen staat en ervaar je bekrachtiging en aanmoediging om stappen te zetten. Zo verstevig je het contact met je eigen levensenergie én met de ander. We dagen je uit, buiten de gebaande paden: doen en ervaren is het motto.

Meer informatie

Mannenkracht

De ontwikkeling van jongen naar man kent vele wegen. Deze ontwikkeling gaat niet altijd vanzelfsprekend. Dynamieken in de ouder-zoon-relatie en in voorgaande generaties kunnen deze beweging op onbewust niveau beïnvloeden. Het is van belang om rond te komen met datgene wat speelde, wat het ook was.

Meer informatie

Moeder en dochter, terug naar je vrouwelijke bron

De moeder is voor het meisje de eerste persoon op wie het zich richt. Hoe kun je kracht en verbinding ervaren door de inordening in de rij van vrouwen? Dochters, moeders, grootmoeders.

Meer informatie

Muze, roep van je verlangen

Je wil een volgende stap zetten maar je komt onvoldoende in beweging en weet de dingen niet op aarde te zetten. Of je bent het contact met je eigen inspiratie helemaal kwijtgeraakt. In deze workshop werk je met datgene wat nog manifestatie mist, wat tot expressie wil komen. Welk verlangen ligt te sluimeren, wat in jou vraagt om creatie? En hoe kan de muze je helpen?

Meer informatie

Neem me zoals ik ben: liefdestherapie voor singles

Je bent single terwijl je graag een vaste partner wilt: misschien is je relatie net beëindigd, heb je verschillende lange of korte relaties achter de rug of ben je eindeloos op zoek naar de ware. Een partnerrelatie is bij uitstek een plek waar persoonlijke thema's steeds opnieuw naar voren komen. Wat maakt nou dat je geen relatie hebt of vast kunt houden, ondanks je verlangen ernaar?

Meer informatie

Omgaan met angst, woede en weerstand

Weerstand beschermt een kwetsbare plek. Wanneer je je eigen weerstand leert hanteren, voeg je een geweldig potentieel aan mogelijkheden aan jezelf toe.

Meer informatie

Ongewild kinderloos, onvervuld verlangen

Kinderloos zijn doet een appel op ons vermogen om antwoord te geven op ons gemis en op een andere wijze door te geven wat wij in ons dragen.

Meer informatie

Ongewild kinderloos vervolg

In deze verdiepingsworkshop bouw je voort op de thema’s die zijn aangeraakt in de tweedaagse Ongewild Kinderloos. Je geeft vorm aan het verlangen dat onder het gemis van kinderloosheid huist.

Meer informatie

Op verhaal komen

In alle culturen hebben verhalen en metaforen een belangrijke betekenis. Verhalen en metaforen maken is een professionele kunst, maar vooral een kunde, die vele openingen biedt op het terrein van begeleiding, training en onderwijs. Deze workshop is een kennismaking met de basisprincipes van het verhalenvertellen met jezelf als bron.

Meer informatie

Op verhaal komen en Systemisch Werken

Dwalen door het landschap van de ziel

Een dag waarbij mythen en verhalen je vanuit verschillende vormen van opstellingen meenemen op de reis van de held(in), met diens zoektocht, vragen en overwinningen.

Meer informatie

Opvoeden: de twee kanten van de navelstreng

Kinderen leggen als een spiegel jouw pijnpunten in het leven bloot. Hoe breng je ze groot, met alles wat je zelf geleerd én gemist hebt in het leven? In deze workshop leer je om het ‘moeilijke’ gedrag van je (bonus)kinderen te zien als een symptoom. Als een spiegeling van jouw ervaringen van ooit. Wanneer je deze symptomen thuis kunt brengen, ontstaat er weer ruimte om te ouderen.

Meer informatie

Over luisteren gesproken - gesprek en ontmoeting

Een praktische workshop waarin je leert om gerichte gesprekken te voeren en met hart en ziel aanwezig te zijn in het (begeleidings)contact.

Meer informatie

Persoonlijk Leiderschap

In deze workshop werkt Wibe Veenbaas met je rondom het bekrachtigen en verruimen van je persoonlijk leiderschap door je ervaring op te laten doen met de plek van waaruit jouw persoonlijk leiderschap ontspringt en met de ontwikkeltaken die daarbij horen.

Meer informatie

Plek voor je volgende stap!

Ben je toe aan een volgende stap in jouw persoonlijke of professionele leven? En ben je benieuwd wat voor inzichten Systemisch Werken en andere stromingen jou hierbij kunnen verschaffen? Dan is deze workshop iets voor jou. Je leert jouw dynamieken kennen en de plek die je daarbij inneemt. En je maakt kennis met de fascinerende wereld van Systemisch Werken.

Meer informatie

Relaties

Een partnerrelatie is bij uitstek een plek waar persoonlijke thema's van partners steeds opnieuw naar voren komen. Hoe kun je hiermee omgaan?

Meer informatie

Rouw en rouwverwerking

Een workshop over rouwen en werken met rouw in brede zin. Rouw is de achterkant van de liefde. Rouw heeft vele gezichten. Het verlies in de dood of aan het leven zelf. Afscheid van een gezond lichaam, een baan, je land van herkomst; heimwee om dat wat niet was, niet is en nooit meer komen zal. Door de rouw heen kunnen we ons opnieuw leren verbinden met het leven en met alles wat ons daarin roept.

Meer informatie

Succes- en faalangst

Het beeld dat mensen van zichzelf hebben is van grote invloed op de manier waarop zij hun doelen trachten te verwezenlijken. Vertrouwen in eigen kunnen en de betekenis daarvan nemen zijn onmisbare voorwaarden voor succes.

Meer informatie

TA Mock exams

Certified Transactional Analyst (CTA) is een internationaal erkende certificatie in de wereld van Transactionele Analyse. Voor CTA-kandidaten onder contract en voor belangstellenden voor het CTA-traject zijn deze twee dagen rondom mock exams: proefexamens.

Meer informatie

Toveren in het donker

Over het werken met metaforen in het begeleiden van kinderen in rouw. Het accent ligt op de rol van het onbewuste als bron. Hoe maak je gebruik van de hulp van Schaduwvrouw en welke vragen stel je bij Het spel van leven en dood?

Meer informatie

Verbindend Leiderschap in de praktijk

In Verbindend Leiderschap in de praktijk integreren we de ervaringen en lessen van de workshops Je eigen leider zijn, Leiderschap in systemisch perspectief en Zicht op teamontwikkeling. In deze workshop werken we met vragen van deelnemers uit de praktijk. Deze workshop biedt zo ook een goede ingang om kennis te maken met Phoenix Opleidingen en Systemisch Werken in organisaties.

Meer informatie

Overgave: vrouw en seksuele energie

Een workshop voor vrouwen rondom seksualiteit, intimiteit en verlangen. Voel je welkom jouw seksuele energie en jouw verlangen, zacht of krachtig, klein of groot, te ervaren en zonder oordeel te onderzoeken, zodat het zich kan ontvouwen.

Meer informatie

Overgave: vrouw en seksuele energie - vervolg

In deze workshop verdiep je jouw onderzoek rondom seksuele energie, intimiteit en verlangen. Je komt nog dichter bij de stagnatie en de bron van jouw seksualiteit, liefde en lust, zodat je meer vrijheid gaat ervaren in deze levensenergie en haar kan integreren in je leven.

Meer informatie

Vrouwelijk Leiderschap

Hoe geef je als vrouw vorm aan leiderschap vanuit jouw unieke, vrouwelijke energie, zodat ze de basis wordt voor je persoonlijke en professionele leven?

Meer informatie

Your next move!

Are you looking for change, either professionally or personally? This workshop offers you tools to identify both motivating and inhibiting factors in your patterns and behaviors and empowers you to use this information to create new responses in your daily life. The approach to achieving these insights is an experiential learning methodology called Systemic work.

Meer informatie

Zicht op teamontwikkeling

Deze workshop behandelt de principes van teamontwikkeling vanuit ontwikkelingspsychologisch perspectief. We staan stil bij organische principes van groei en hoe die te herkennen zijn in hoe teams en organisaties zich ontwikkelen.

Meer informatie