Op verhaal komen en Systemisch Werken

Dwalen door het landschap van de ziel

Mythen en verhalen vertellen over de grote thema’s van ons mens-zijn en hoe we ons daartoe kunnen verhouden. Hoe kun je hun kracht en werking toepassen in systemisch werken?

Stel, je verbindt je met de oude mythe van Inanna, een godin op zoek naar haar donkere zielenzuster in de onderwereld: welke thema’s van jezelf dienen zich hier aan? Of je stapt in de schoenen van Odysseus, de held die zich moest laten vastbinden aan de mast om de lokroep van de Sirenen te kunnen weerstaan. Mogelijk herken je je in het universele verhaal van Job met zijn vraag over ‘het waarom’ van het lijden en hoe hij hier zijn weg in zoekt.

Door mythen of verhalen in de ruimte neer te zetten en deel van deze symbolische opstelling te worden, krijg je vanuit een nieuw perspectief zicht op je eigen thematiek. Een bedding om met cliënten en/of cursisten op een rituele laag te werken aan hun vragen. 

Een workshop over de toepassing van mythen en verhalen in Systemisch Werken.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Mensen die de invalshoek van het verhaal willen leren gebruiken binnen systemisch werken. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bereid en in staat zijn hun persoonlijke ervaringen in te brengen.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (10 SBU/0,4 EC) en door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (6 PE-punten).

  Logonbvh Klein

Vorm

Deze workshop duurt één dag.

Kosten

€ 250,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

  • Joke Goudswaard

    "Licht en schaduw samen, dat is zo mooi!" Lees meer

Ervaringen

  • Een betekenisvolle ervaring

    Els: 'Als Roodkapje was ik niet bang voor de Wolf. Hij nodigde me uit gebaande paden te verlaten. Ik herken me in haar zoektocht: "Grootmoeder, wat hebt u een grote oren. Grootmoeder, wat hebt u een grote mond..." Vanuit mijn verwarring als kind vraag ik me af: wat klopt en wat klopt niet? En dan de verhalenopstelling. "Als de liefde wordt gekrenkt grom ik", zei ik als Beer. Wat heb ik in deze opstelling vaak bevrijdend heerlijk gegromd. De ziel thuisbrengen. Met Joke als reisgids, volop in haar element. Een betekenisvolle ervaring.'

  • Verdieping en verbinding op eigen vragen

    Geraakt was ik om te zien dat staan op de plek van een personage in een verhaal zoveel verdieping en verbinding geeft als het gaat om eigen vragen. Mooie deskundige begeleiding van Joke Goudswaard. Met humor en diepgang.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden