Rouw en rouwverwerking

Rouw is de achterkant van de liefde. Verbondenheid draagt de pijn van loslaten met zich mee. Rouw heeft vele gezichten. Het verlies in de dood of aan het leven zelf: de ander die je niet meer kunt bereiken. Afscheid van een gezond lichaam, een baan, je land van herkomst; heimwee om dat wat niet was, niet is en nooit meer komen zal.

Door de rouw heen kunnen we ons opnieuw leren verbinden met het leven, en met alles wat ons daarin roept.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Eenieder die een rouwproces doormaakt of heeft doorgemaakt en voor mensen die in het (begeleidings-)werk met dit onderwerp te maken hebben. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid en in staat zijn hun persoonlijke ervaringen in te brengen.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (60 SBU/2,1 EC).

Vorm

Deze workshop duurt twee dagen.

Kosten

€ 450,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

  • Mariët van Cooten

    "Stil staan bij wat is en wat was, om te worden wie je ten diepste bent." Lees meer

  • Stefan Woudenberg

    "Ik heb een goed oog voor wat er mist of nog ontwikkeld kan worden." Lees meer

Ervaringen

  • Rouw vraagt om erkenning

    Wanneer je een groot verlies te verwerken hebt kan het voelen alsof je je op drijfzand bevindt. Niets is meer zoals het was, en dat het ooit in positieve zin zal veranderen lijkt ondenkbaar. 'Rouw vraagt om erkenning,' was de opening van Mariët tijdens de workshop. Haar rust en inzicht in processen, waarbij niets aan haar aandacht ontglipte, voelde als een veilige haven. Voor mij was het een uitnodiging om te kijken, luisteren en voelen wat mijn verdriet mij te vertellen had. De groep was als een warm bad. Dwalende mensen in het landschap van rouw die erkenning zochten en vonden voor hun verhaal. Verhalen, muziek en oefeningen boden houvast om het vertrouwen in het leven weer terug te vinden en mijn eigen koers te durven varen. Ik koester de herinnering aan de dagen. - Wilmy

Uitgebreide informatie Direct aanmelden